Субота, 20.04.2024, 12:32

Попівка - село моє рідне

Вхід
Погода в попівці
Погода в Україні
Календар свят
 Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Ваша реклама

Головна » 2015 » Листопад » 9 » День пам"яті і примирення
23:53
День пам"яті і примирення

День пам’яті і примирення у Попівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

           Відповідно до указу Президента України від 24 березня 2015 року 8-го травня Україна вперше відзначала День пам’яті та примирення і річницю перемоги над нацизмом як вільний і гідний народ.

          Адміністрація школи, учні, вчителі, сільський голова, члени місцевого козацького осередку, волонтери, громадськість, активісти села Попівка зібралися на шкільній площі  на урочисту лінійку-реквієм «1939 – 1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!».    

         Зазвичай у ці травневі дні побутувало вітання «із мирною весною», але, на жаль, вже друга весна поспіль на Україну приходить із тривогою, скорботою та сумом. На східних рубежах нашої держави тривають бої і не обходиться без жертв.

         Під час  заходу учні старшої школи тримали в руках червоні та чорні кульки, як символ пам'яті про полеглих воїнів і у Другій світовій війні, і у наші дні на сході країни.  Молодші школярі були з жовтими та голубими кульками. На грудях в учасників пломеніли червоні маки - символ пам’яті жертв війни.

Правдиві факти з історії часів Другої Світової війни повідомив учитель історії Олексій Рябчун, директор школи Євген Зубковський наголосив на внеску України в перемогу в цій війні. Сільський голова Олексій Шпак висвітлив для широкого учнівського загалу і всіх присутніх “ціну” війни – реальні людські та матеріальні втрати України в результаті Другої світової війни. Цікавий виступ вразив всіх присутніх місцевого підприємця, волонтера, який тільки повернувся зі сходу країни з волонтерською місією, Івана Колодька. 

        Учасники заходу вшанували пам'ять загиблих воїнів Другої світової війни, учасників АТО хвилиною мовчання.

         Під враженням почутого учні школи  виконали флешмоб «Квітка пам’яті», створивши своїми рухами квітку маку, як офіційного символу пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни та віддав своє життя на сході України у боротьбі проти російської агресії, символу відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги.

          Після цього під прапорами української держави, УПА, Попівки вся процесія рушила до сільської Братської могили, щоб покласти квіти і схилити голови перед подвигом наших дідів та прадідів. 

        Вічна пам'ять усім полеглим. Вічна слава всім борцям за свободу. Важливо пам'ятати та поважати їх подвиг, адже вони боролися за наше світле небо та мирну землю.

       І не слід забувати про подвиг, який здійснюють зараз учасники АТО. Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

 

Переглядів: 507 | Додав: natasuhom | Рейтинг: 0.0/0
real time tracker