Четвер, 28.03.2024, 17:42

Попівка - село моє рідне

Вхід
Погода в попівці
Погода в Україні
Календар свят
 Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Ваша реклама

Головна » 2014 » Грудень » 9 » Створення козацької сотні
23:04
Створення козацької сотні

у Попівці провели урочистості з нагоди Дня Збройних Сил України. До сільського будинку культури зійшлися як мешканці Попівки та навколишніх сіл, так і прибули гості із Миргорода.

Для благословення урочистостей до слова запрошують настоятеля Миргородської церкви всіх святих отця Романа.

Далі на сцену виходять вихованці дитячого навчального закладу «Веселка». У виконанні дітей звучать патріотичні вірші виховательки цього навчального закладу Наталії Філонич.На сцену запрошують гостей свята голову Миргородської районної ради Анатолія Карбана та депутата районної ради Наталію Сухомлин.

–Сьогодні дійсно складний час. Проте він, як ніколи, є визначальним. І символізм цього часу полягає у багатьох моментах. Сьогодні ми вшановуємо наших захисників у День Збройних Сил України, які дійсно були підло зруйновані, підло обібрані. І коли наші хлопці мусили навесні виходити і ставати проти до зубів озброєного ворога, то тільки завдяки людській підтримці, єдності армії і народу ми змогли вистояти. І саме тому російський окупант, що прийшов на нашу землю, не зміг дістатися ні території Полтавщини, ні, тим паче, як заявляв Путін, столиці України – Києва,– говорить Анатолій Карбан.

До мікрофона підходить Наталія Сухомлин.

Пояснює, за кілька хвилин пройде захід, якого ще ніколи в житті села не було – посвята у козаки.

– Мені приємно, що я тут, на сцені, буду стояти поряд із кращими патріотами нашого села. Сьогодні, як ніколи, вперше за 23 роки ми зрозуміли, що любимо нашу Україну, що у нас є армія, мужня , патріотична. І багато попівчан є солдатами цієї армії. І ми ними дуже гордимося, – говорить жінка.

На сцену піднімаються козаки районового козацького товариства « Миргородський полк українського козацтва» та отець Роман.

– Сьогодні уся Україна відзначає день Збройних Сил. І сьогодні, у цей день, до лав українського козацтва приєднується новостворена Попівська сотня. Попівка – це козацьке село і тут є глибокі козацькі традиції.Попівські козаки разом із козаками Миргородського козацького полку захищали волю, свободу нашої держави від ворогів у ті далекі часи. Прийшов час і потрібно відроджувати ці традиції, ці звичаї на цій прекрасній, священній землі,– говорить Микола Коваленко, отаман Миргородського полку українського козацтва.

На сцену запрошують майбутніх козаків попівської сотні, де і відбувається церемонія їх посвяти у козаки. Сотником Попівської сотні стає Іван Колодько.

Потім для присутніх показують святкову концертну програму, підготовлену аматорами Попівського будинку культури.

Переглядів: 585 | Додав: natasuhom | Рейтинг: 0.0/0
real time tracker